Κοντοσούβλι στο φούρνο, της Αλέκας .: Πάσχα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοντοσούβλι στο φούρνο, της Αλέκας

Κοντοσούβλι εύκολο στην παρασκευή και κολασμένο στη γεύση! Απλά, ακολουθείστε τη συνταγή της Αλέκας!

Γράφει: Matia Gr
Κοντοσούβλι στο φούρνο, της Αλέκας
Υλικά:

Χοιρινό μπούτι
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Πράσινες πιπεριές
Κόκκινο κρασί κατά προτίμηση ημίγλυκο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε φετούλες λεπτές (περίπου ενός πόντου). Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Στρώνουμε μια στρώση κρέας πάνω στο ταψί. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και καλύπτουμε με αυτές το κρέας. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και καλύπτουμε με αυτά τις ντομάτες. Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και τις απλώνουμε αρκετά πυκνά πάνω από τα κρεμμύδια. Το βρέχουμε όλο με ένα ποτήρι κρασί και το ψήνουμε στην αρχή στους 150 βαθμούς να μαραθούν αργά αργά τα λαχανικά και να βγάλουν λίγο ζουμάκι. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε μέχρι να γίνει. Καλή όρεξη!

Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η Αλέκα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.