Εύκολη χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολη χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα

Κάθε εποχή οι φρουτοσαλάτες είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή θα βρείτε την πρότασή μας για μια χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα που θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν!

Γράφει: Matia Gr
Εύκολη χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα
Υλικά:

5 ακτινίδια
3-4 μανταρίνια κλιμεντίνες
2 μπανάνες
2 αχλάδια
2 μήλα
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας. Ξεχωρίζουμε τις φετούλες του μανταρινιού, κόβουμε τις μπανάνες και τα ακτινίδια σε ροδέλες (τα ακτινίδια αν είναι μεγάλα κόβουμε στα 2 ή στα 4 κάθε ροδέλα). Κόβουμε τα αχλάδια και τα μήλα σε κύβους. Βάζουμε όλα τα φρούτα μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα και σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το χυμό του λεμονιού με το μέλι, περιχύνουμε τα φρούτα μας και τα ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε την χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα μας και την ψύχουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.