Φακές με ξινόμηλο μοναστηριακές, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φακές με ξινόμηλο μοναστηριακές, από τον Γέροντα Παρθένιο

Φακές με ξινόμηλο μοναστηριακές, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β´ ΜΕΡΟΣ)ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β´ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

400γρ. φακές
2 ξινόμηλα
2-3 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας να βράζουν τις φακές. Περνάμε από το μπλέντερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα σκορδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθαρίζουμε τα ξινόμηλά μας και τα κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο νεράκι καυτό στη κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα ξινόμηλα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.