Γλύκισμα ανανά .: Γλυκά .: Ματιά
 

Γλύκισμα ανανά

Ένα νόστιμο γλύκισμα με το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, τον ανανά. Φτιάξτε το και θα το καθιερώσετε!

Γράφει: Matia Gr
Γλύκισμα ανανά

Γλύκισμα ανανά

Υλικά για το κέικ:

1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (560γρ.)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 κούπα κομμένα καρύδια
Υλικά για το γλάσο:
125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
225γρ. κριμ τσιζ
1 βανίλια
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Υλικά για την επικάλυψη:
Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Χρειάζεται λίγη προσοχή στην επιλογή της κονσέρβας του ανανά που θα πρέπει να τον περιέχει σε φυσικό χυμό (και όχι σε σιρόπι). Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς.
Ανοίγουμε την κονσέρβα και ρίχνουμε το φυσικό χυμό σε ένα μπωλ. Τον ανανά εάν είναι σε ροδέλες τον κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπωλ. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 25 εκατοστά και ψήνουμε το μείγμα του κέικ για σαράντα περίπου λεπτά στους 175 μέχρι να χρυσοκοκκινήσει η κορυφή του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το κρημ τσιζ και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Σταδιακά ανακατεύουμε και την άχνη ζάχαρη. Γλασάρουμε το γλύκισμα ανανά όσο είναι ακόμη ζεστό και το πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.