Καλαμαράκια του κουτιού με ρύζι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καλαμαράκια του κουτιού με ρύζι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Καλαμαράκια του κουτιού με ρύζι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

2 κονσέρβες καλαμάρια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
400γρ. ρύζι νυχάκι
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
200γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Μπόλικο άνηθο
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βγάζουμε από τα καλαμαράκια μας το κοκαλάκι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες μας και σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις μαραθούν τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε το ρύζι μας να τσιγαριστεί. Μόλις αρχίσει να κολλάει, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που είχαν οι κονσέρβες. Μόλις το ρυζάκι πιει το ζωμό, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, και σιγά σιγά ζεστό νερό μέχρι να βράσει το ρύζι μας. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και όταν πάρει μια βράση ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας ένα τέταρτο της ώρας να τραβήξει όλα του τα υγρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.