Κέικ μελιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ μελιού

Ένα ξεχωριστό κέικ με μια ιδιαίτερη γεύση από το μέλι που περιέχει!

Γράφει: Matia Gr
Κέικ μελιού
Υλικά:

2 κούπες Φάριν απ κοσκινισμένο
100γρ. βούτυρο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
2 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι με γάλα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο χωρίς να τα χτυπήσουμε πάνω από 2-3 λεπτά συνολικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα και δέκα λεπτά περίπου (δοκιμάζουμε να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι μας). Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει πριν κόψουμε για να σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.