Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

20 κολοκυθοανθούς
20 κ.σ. ρύζι νυχάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 ντομάτες τριμμένες
6 ντομάτες ολόκληρες
3 – 4 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βγάζουμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοανθούς μας και τους μουλιάζουμε σε λίγο νεράκι με λίγο ξύδι για να πλυθούν. Πλένουμε το ρύζι μας και ανάβουμε το φούρνο μας για να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Εντωμεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια τρίβουμε τα σκορδάκια μας στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμισή μας σε μια μπασίνα. Εκεί προσθέτουμε το ρύζι μας, τη τριμμένη ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με τη γέμιση αυτή, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μας, τις έξι ντομάτες που έχουμε αδειάσει και τα τοποθετούμε όλα τακτικά και σφικτά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω τους, λίγο νεράκι, σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.