Κουλουράκια κανέλας, της Patricia .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουλουράκια κανέλας, της Patricia

Πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας της γιαγιάς! Μοσχομύρισε όλο το Φάληρο ❤

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Κουλουράκια κανέλας, της Patricia
Υλικά:

1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι +1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/2 φλ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι ολικής + 1/4 αλεύρι (όσο χρειαστεί)
Καστανή ακατέργαστη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και τη σόδα στο χυμό. Ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο και το μπέικιν πάουντερ μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια κανέλας.
Πλάθουμε τα κουλουράκια κανέλας σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170º C σε αέρα για 30’-40’.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.