Κρητικό πιλάφι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρητικό πιλάφι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κρητικό πιλάφι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΡΗΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Αρνίσιο κρέας βρασμένο
Βούτυρο
Ρύζι
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεψαχνίζουμε το κρέας προσεκτικά να μην έχει κοκαλάκια, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε. Στην κατσαρόλα μας βράζει ο ζωμός που έχει μείνει από το βραστό κρέας. Έχουμε εντωμεταξύ μετρήσει πόσος είναι ο ζωμός μας (το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σε αναλογία με το ζωμό 3:1). Ρίχνουμε το ρυζάκι μας, αλατάκι και ανακατεύουμε σιγά σιγά συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν πλησιάζει να γίνει το πιλάφι μας, βάζουμε σε ένα τηγανάκι βούτυρο γάλακτος (ή καλύτερα στακοβούτυρο αν έχουμε) να λιώσει. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο στο πιλάφι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας και χυμό λεμονιού, μέχρι να βράσει εντελώς το ρύζι μας. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του σκεπασμένο. Σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.