Μελαχρινή, της Βαρβάρας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελαχρινή, της Βαρβάρας

Υλικά: 5 αυγά 1 Βιτάμ 1 ποτήρι νερό 5 κ. σούπας κακάο 1 μπέικιν 1 φλ. του καφέ κονιάκ 1 1/2 φλ. ζάχαρη 2 1/2 φλ. αλεύρι Εκτέλεση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το […]

Γράφει: Matia Gr
Μελαχρινή, της Βαρβάρας
Υλικά:

5 αυγά
1 Βιτάμ
1 ποτήρι νερό
5 κ. σούπας κακάο
1 μπέικιν
1 φλ. του καφέ κονιάκ
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό και το κακάο. Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε έναν κρόκο αυγού καλά χτυπημένο. Από το μίγμα αυτό κρατάμε ένα ποτήρι. Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τους κρόκους και τελευταία τα ασπράδια μαρέγκα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο, απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα από το ποτήρι που κρατήσαμε.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βαρβάρα Βαρβαρίδου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.