Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά

Εύκολα στην παρασκευή τους και υπέροχα στη γεύση μπισκοτάκια κανέλας, για κάθε ώρα και στιγμή!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά
Υλικά:

4 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2-4 κουταλιές κανέλας

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κυβάκια το βούτυρο και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με την ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια με την ζύμη μας, τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε τα μπισκότα κανέλας σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά της ώρας μέχρι οι άκρες τους να γίνουν ελαφρώς καφέ. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα μετακινήσουμε. Κρυώνοντας θα γίνουν τραγανά! Καλή απόλαυση!
Εάν θέλετε τα μπισκότα σας να έχουν κάποιο σχέδιο πάνω τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτήρι με εσώγλυφο σχέδιο στο κάτω μέρος του ή τρίφτη τυριού ή ακόμα και με ένα πιρούνι να κάνετε πιέζοντάς το ελαφρά γραμμές παράλληλες ή τετραγωνάκια.
Εάν θέλετε τα μπισκότα σας να φουσκώσουν λίγο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του (π.χ. φάριν απ).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.