Ντοματόρυζο νηστίσιμο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντοματόρυζο νηστίσιμο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Ντοματόρυζο νηστίσιμο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ2-Α' ΜΕΡΟΣ)ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ2-Α’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. ρύζι νυχάκι
3 ντομάτες
2 πιπεριές
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κολοκυθάκια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μπόλικο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα κόβουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, που έχει κάψει, για να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια περνάμε από το μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με τα σκόρδα απαλά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ρυζάκι μας καθώς και τη ντομάτα μαζί με λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όποτε χρειάζεται προσθέτουμε καυτό νερό. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το δυόσμο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε επίσης πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ2-Β' ΜΕΡΟΣ)ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (ΕΠ2-Β’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.