Πάστα Φλώρα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πάστα Φλώρα

Υλικά: 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ 1 κρόκο αυγού 1 κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού 1 1/2 […]

Γράφει: Matia Gr
Πάστα Φλώρα
Υλικά:

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 1/2 – 2 φλιτζάνια μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν, ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ και τα ζυμώνουμε. Τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψάκι. Από το δεύτερο κομμάτι της ζύμης κόβουμε ένα κομμάτι το πλάθουμε κορδόνι και το τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο ταψί και με τη ζύμη που έμεινε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα ή σταυροειδή. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά και την κόβουμε όταν κρυώσει τελείως.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.