Παστίτσιο αλάδωτο .: Διασήμων .: Ματιά
 

Παστίτσιο αλάδωτο

Παστίτσιο αλάδωτο και εννοείται νηστίσιμο! Σας ακούγεται ουτοπικό; Πρέπει να το δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία…

Γράφει: Matia Gr
Παστίτσιο αλάδωτο
Υλικά:

2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3
Υλικά για την μπεσαμελ:
1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι
Υλικά για την σάλτσα:
1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χονδροκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια με νερό και αλάτι. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε:
Σάλτσα: Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδον. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.
Μπεσαμέλ: Κτυπάμε το αραιωμένο “γάλα” με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν, αλλ’ όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί μισήν ώρα, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Υπέρ Υγείας – Β’ Τόμος», του Μανώλη Μελινού, με συνταγές του Αγίου Όρους και Μοναστηριών του κόσμου. Για να μάθετε περισσότερα για το «Υπέρ Υγείας – Β’ Τόμος», κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.