Πατατοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Πατατοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Πατατοκεφτέδες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Πατατοκεφτέδες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 πατάτες βρασμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο άνηθο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Φρυγανιά όσο πάρει
1/2 λεμόνι το χυμό του
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις πατάτες μας και τις λιώνουμε καλά με το εργαλείο για τον πουρέ. Στο μούλτι περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ. Προσθέτουμε επίσης το χυμό του μισού λεμονιού, τα μυρωδικά μας, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί διορθώνουμε με τη φρυγανιά ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια μας. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες μακρόστενους σαν σουτζουκάκια, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν τηγανιστούν αποσύρουμε τους πατατοκεφτέδες μας σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα πολλά λάδια από το τηγάνισμα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.