Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας, του Αλέξανδρου Παπανδρέου .: Διασήμων .: Ματιά
 

Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας, του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας, του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Για 4 άτομα

Υλικά:

400 γραμμάρια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
4 αυγά βρασμένα
160 γραμμάρια λιαστές τομάτες
160 γραμμάρια καλαμπόκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Υλικά για το dressing μουστάρδας:
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
30 γραμμάρια χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο dressing.
Ξεφλουδίζετε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στα 4 και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια. Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα μαζί με τις λιαστές, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.

Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Δείτε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωσή του, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.