Σαντουιτσάκια ελατάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Σαντουιτσάκια ελατάκια

Τι πιο επίκαιρο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τα έλατα; Αυτά, δε, τα ελατάκια -σε βρώσιμη μορφή- θα στολίσουν το εορταστικό σας τραπέζι και θα σας ανοίξουν την όρεξη για τα υπόλοιπα εδέσματα που βρίσκονται πάνω σε αυτό!

Γράφει: Matia Gr
Σαντουιτσάκια ελατάκια
Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Τυρί ρικότα
Σάλτσα πέστο
Αλμυρές μπατονέτες (μπαστουνάκια)
Ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ντοματίνια
Φυστίκι αιγίνης
Αρακά
Καλαμπόκι

Εκτέλεση:

Αν δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τυρί ρικότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντιπ αβοκάντο ή ντιπ ροκφόρ αρκεί να προσέξουμε να φτιάξουμε τα μείγματα λίγο πιο “σφιχτά” από όσο λένε οι συνταγές τους.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την ρικότα με την σάλτσα πέστο (σε 250γρ. ρικότα προσθέτουμε 1 κουταλιά σάλτσα πέστο).
Αλείφουμε γενναιόδωρα τις φέτες του ψωμιού με το ντιπ. Κόβουμε τις φέτες σε ισοσκελή τρίγωνα ίδιου μεγέθους. Στη μέση των μισών τριγώνων βάζουμε μια αλμυρή μπατονέτα και σκεπάζουμε πιέζοντας δυνατά. Αλείφουμε με ντιπ και την πάνω μεριά των τριγώνων και διακοσμούμε με φετούλες και μυτούλες από τα ντοματίνια, ροδέλες από τις ελιές, χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης, αρακά (βρασμένο), καλαμπόκι (βρασμένο) κτλ. Στολίζουμε τα σαντουιτσάκια ελατάκια σε πιατέλες και τα προσφέρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.