3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 1/2 κουταλιές ρούμι
1 αυγό
100γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
20 φουντούκια
100γρ. σοκολάτα
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε με το αυγό και την ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε, στα προηγούμενα, μαζί με το ρούμι. Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη μας μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια σε μέγεθος καρυδιού βάζοντας στο κέντρο του καθενός ένα φουντούκι και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά και τα αφήνουμε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Βουτάμε ένα ένα τα κουλουράκια μας ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τους. Είναι καταπληκτικά!