Τσουρέκι κρουασάν το γευστικό .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τσουρέκι κρουασάν το γευστικό

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής αυτής και θα απολαύσετε ένα φανταστικό τσουρεκοκρουασάν συγκρατημένων θερμίδων και ασυγκράτητης γεύσης.

Γράφει: Matia Gr
Τσουρέκι κρουασάν το γευστικό
Υλικά:

250γρ. αλεύρι
2γρ. αλάτι
10γρ. μαγιά φρέσκια
35γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας:
340γρ. μαύρη σοκολάτα
180γρ. βούτυρο
50γρ. ζάχαρη λευκή
50γρ. ζάχαρη καστανή
50γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
25γρ. νες καφέ (περασμένο από μούλτι να γίνει σκόνη)
Υπόλοιπα υλικά:
Λίγο αλεύρι
Λίγη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά θρυμματισμένη, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα δουλεύουμε να γίνουν ζύμη. Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο κομμένο σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να έχει πάρει όλο το βούτυρο και να έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος για δύο ώρες. Πατάμε με τις γροθιές μας τη ζύμη να ξεφουσκώσει εντελώς και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επομένη σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (αλλιώς κάνουμε μπεν μαρί) βάζουμε την σοκολάτα, το βούτυρο, τις ζάχαρες, το κακάο και τον καφέ. Ψήνουμε για ένα με δύο λεπτά σε μεσαία ένταση και ανακατεύουμε πολύ καλά το παχύρευστο μείγμα που έχει δημιουργηθεί.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και πάνω της απλώνουμε τη ζύμη μας. Ανοίγουμε σχετικά παχύ φύλλο. Κόβουμε σε τρεις λωρίδες το φύλλο μας και πάνω απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο κέντρο της κάθε λωρίδας. Τυλίγουμε την μακριά διάσταση και κλείνουμε καλά το κάθε μπαστούνι. Πλέκουμε τα τρία μπαστούνια σε λωρίδες και αφήνουμε να φουσκώσει μέσα σε στενόμακρη φόρμα για μιάμιση ώρα. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε ελάχιστη ζάχαρη και μία κουταλιά νερό και την διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και χτυπάμε καλά. Αλείφουμε το τσουρέκι μας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.