Τυρένια φουσκωτά αστεράκια στη στιγμή .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τυρένια φουσκωτά αστεράκια στη στιγμή

Τρώγονται μετά μανίας αλλά εάν μείνουν μπορούμε να τα φυλάξουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Γράφει: Matia Gr
Τυρένια φουσκωτά αστεράκια στη στιγμή
Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
100γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Ελάχιστο αλεύρι

Εκτέλεση:

Στρώνουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Χτυπάμε καλά το αυγό με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι (θα χρειαστούμε ελάχιστη από αυτήν την ποσότητα). Αλευρώνουμε ελαφρά ένα (άλλο) αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω του ανοιχτό το φύλλο σφολιάτας. Με κουπ πατ σε σχήμα μικρού αστεριού κόβουμε όσο περισσότερα κομματάκια σφολιάτας μπορούμε. Αφαιρούμε ένα ένα τα αστεράκια, και με πινέλο αλείφουμε καλά το κάθε αστεράκι με αυγό. Πασπαλίζουμε το καθένα με το τριμμένο τσένταρ και τα στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στη μεσαία σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Όσο πιο παγωμένη είναι η σφολιάτα, τόσο πιο πολύ θα φουσκώσουν τα αστεράκια μας.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος κουπ πατ όπως και κάθε είδους τριμμένο κίτρινο τυρί. Εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, μαυροσούσαμο κτλ).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.