Βασική ζύμη για γλυκιές τάρτες και πίτες .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βασική ζύμη για γλυκιές τάρτες και πίτες

Βασική ζύμη για γλυκές τάρτες και πίτες. Γίνεται εύκολα, με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και έχει χίλιες δυό χρήσεις! Μηλόπιτες, τάρτες και ταρτάκια, πάστα φλόρα και ότι άλλο βάλει ο νους σας!

Γράφει: Matia Gr
Βασική ζύμη για γλυκιές τάρτες και πίτες
Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βιτάμ κομμένο σε κομμάτια
1/2 κούπα βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και το βούτυρο έτσι ώστε να γίνει τρίμματα. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με 1/2 κούπας νερό και το ξύδι. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει δεμένη η ζύμη μας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή τουλάχιστον ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο ή φύλλα ανάλογα με την χρήση που θέλουμε να της κάνουμε. Η ποσότητα είναι αρκετή για δύο εικοσάρια πυρέξ. Αν δεν χρειαστείτε όλη τη ζύμη μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο ή στη κατάψυξη.
Στρώνουμε τη ζύμη μας στο πυρέξ μας και τρυπάμε την βάση της με πιρούνι. Ψήνουμε για είκοσι λεπτά στον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την γεμίζουμε ή την ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να πάρει καλά χρώμα και την χρησιμοποιούμε για συνταγές που δεν απαιτούν ψήσιμο, όπως ταρτάκια και τάρτες κ.α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.