Γλαύκος σπέσιαλ στο φούρνο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Γλαύκος σπέσιαλ στο φούρνο

Μια συνταγή για ψάρι στο φούρνο που έχει μόνο πλεονεκτήματα. Τι εννοώ; Πρώτα από όλα δεν λερώνουμε το ταψί γιατί ψήνεται μέσα σε πουγκάκια. Δεύτερον δεν μυρίζει ψάρι, αλλά μοσχομυρίζει γιατί έχει φοινόκιο. Και το καλύτερο όλων; Η γεύση του, η τιμή του και ο σύντομος χρόνος που απαιτεί για να μαγειρευτεί. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Γλαύκος σπέσιαλ στο φούρνο
Υλικά:

4-5 φέτες γλαύκο κατεψυγμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάπαρη
1 φοινόκιο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το ψάρι μας να ξεπαγώσει και να στραγγίξει σε σουρωτήρι. Κόβουμε το φοινόκιο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φετούλες. Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε μία μία φέτα ψαριού και τα ανάλογα λαχανικά και τα στρώνουμε μέσα στο κάθε χαρτί, έτσι ώστε το ψάρι να είναι ανάμεσα στα λαχανικά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγη κάπαρη και τυλίγουμε το πουγκί έτσι ώστε να μην βγαίνει καθόλου ζουμί. Τέλος τυλίγουμε και με ακόμη ένα αντικολλητικό χαρτί το κάθε πουγκί, επαναλαμβάνουμε για όλες τις φέτες ψαριού και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Ανοίγουμε τα πουγκιά λίγο πριν τα σερβίρουμε, και απολαμβάνουμε ψητό ψάρι στο φούρνο, ζουμερό και μυρωδάτο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.