Κουρκούτο, της Κάρεν .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κουρκούτο, της Κάρεν

Υλικά (για το ταψί της κουζίνας): 1 ποτήρι του νερού τραχανά γλυκό 500 ml γάλα φρέσκο 500 gr φέτα σκληρή 250 gr ρεγκάτο 2 – 3 κολοκυθάκια μέτρια 5 αυγά 3 – 4 κουταλιές […]

Γράφει: Matia Gr
Κουρκούτο, της Κάρεν
Υλικά (για το ταψί της κουζίνας):

1 ποτήρι του νερού τραχανά γλυκό
500 ml γάλα φρέσκο
500 gr φέτα σκληρή
250 gr ρεγκάτο
2 – 3 κολοκυθάκια μέτρια
5 αυγά
3 – 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον τραχανά σε βαθύ μπωλ να μουλιάσει στο γάλα για περίπου 1 ώρα. Όταν πιει το γάλα είναι έτοιμος. Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το ρεγκάτο, τα 4 αυγά (τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), αρκετό λάδι (περίπου 1 φλυντζάνι) και τα κολοκυθάκια (αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη και τα έχουμε στύψει σε 1 τούλι να φύγουν τα υγρά τους), το πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και προσέχουμε να μην γίνει το μείγμα ούτε αραιό, ούτε πηχτό. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί (πρέπει να είναι περίπου 1 cm ύψος). Χτυπάμε σε ένα πιάτο 1 αυγό, λίγο γάλα και λίγο λάδι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Προσοχή! Πρέπει να είναι λεπτό και το χρώμα του ροδοκοκκινισμένο! Όταν ψηθεί το κόβετε σε ότι μέγεθος κομματιού θέλετε και τρώγεται και κρύο! Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την Αμφίκλεια Παρνασσού, η μοντέρνα επέμβαση είναι μόνο το ρεγκάτο…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ζυγουρου Κάρεν, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.