Πιπεριές γιαχνί

Last modified date

Πιπεριές

Πιπεριές γιαχνί

Οι πιπεριές γιαχνί έχοντας μέσα τους όλο το άρωμα του καλοκαιριού συνοδεύουν ουζάκια και μπιρίτσες σαν μεζές, ή ακόμη και κύρια γεύματα κρεάτων, ψαριών, ζυμαρικών ή ρυζιού.

Υλικά:

8 πιπεριές
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες ώριμες
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά καρέ, το ίδιο κόβουμε και τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα σε ροδέλες. Κόβουμε σε τετράγωνα και τις ντομάτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για τρία λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει καλά το φαγητό μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment