Πιροσκί (Piroski)

Last modified date

Πιροσκί (Piroski)

Ακολουθήστε την συνταγή και φτιάξτε μπόλικα λαχταριστά πιροσκί. Γίνονται ανάρπαστα σε μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι
1/4 λίτρου γάλα
50γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να χλιάνει. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα να φτάσει σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και εκεί ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για πιροσκί με σκεπασμένη τη λεκάνη, σε ζεστό μέρος για μία περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Στη συνέχεια μοιράζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε ώστε να γίνουν σαν πιτούλες. Τα γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας και στη συνέχεια τα κλείνουμε προσεκτικά. Τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε και φροντίζουμε να έχουμε φτιάξει μπόλικα γιατί γίνονται ανάρπαστα!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment