Ρυζοκροκέττες, της Ελένης

Last modified date

Ρυζοκροκέττες, της Ελένης

Σας έχει περισσέψει πιλάφι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Φτιάξτε με αυ
τό θαυμάσιες ρυζοκροκέττες με την συνταγή που μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου

Υλικά:

2 κούπες ρύζι γλασέ βρασμένο καλά (αν σας έχει περισσέψει πιλάφι είναι ιδανικό!)
1 κούπα τυρί τριμμένο (σκληρό κεφαλοτύρι)
Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι λεμονοπίπερο
Φρυγανιά τριμμένη
Σογιέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά φροντίζοντας να πετύχουμε ένα μέτριο μείγμα. Δίνουμε σχήμα στις κροκέττες και έπειτα περνάμε μια-μια σε φρυγανιά τριμμένη. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν αρκετή ώρα, να πάρουν γεύση αλλά και να μην διαλυθούν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τρώγονται και ζεστές και κρύες. Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment