Κοκκινιστό κουνουπίδι με κιμά

Κοκκινιστό κουνουπίδι με κιμά

Αν σας περίσσεψε κουνουπίδι βρασμένο από την προηγουμένη αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα-συνταγή για να το χρησιμοποιήσετε.

Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 ντομάτες ή ένα ντοματάκι κονσέρβα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά πελτέ
1/2 κούπα γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το κουνουπίδι να βράσει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα τέταρτο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια και μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο ακόμη. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και μπουκετάκια – μπουκετάκια το κουνουπίδι. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και σερβίρουμε.

1 Response

  1. Πολύ ωραίο και εύκολο. Πρόσθεσα 2 κόκκινες πιπεριές και ένα μικρό καρότο και δεν έβαλα το γάλα. Θα το ξαναφτιάξω σίγουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment