Ρολό χοιρινό, της Φυλιώς .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Ρολό χοιρινό, της Φυλιώς

Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή για ρολό χοιρινό που μας έστειλε η Φυλιώ Λαυδαριά. Θέλει λίγο χρόνο και κόπο, αλλά αξίζει κάθε λεπτό που θα διαθέσετε για να την φτιάξετε

Γράφει: Matia Gr
Ρολό χοιρινό, της Φυλιώς
Υλικά:

2 kg χοιρινό για ρολό
(το ετοιμάζει ο κρεοπώλης σας από μπούτι)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Μουστάρδα
Λάδι
Μπύρα
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε μαρινάδα με: μπύρα, σκόρδο και το δεντρολίβανο. Στρώνουμε στο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα, τόσο όσο να φτάνει να τυλίξουμε το ρολό μας και βάζουμε επάνω το κρέας. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε το κρέας μέσα-έξω, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με τα υλικά μας (τις πιπεριές τις έχουμε κόψει ζουλιέν). Τυλίγουμε το ρολό μας και το δένουμε ή με δίχτυ ή με σπάγκο μαγειρικής και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα του. Το τυλίγουμε στην λαδόκολλα σφιχτά και ρίχνουμε νερό. Το ψήνουμε για 2 1/2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς, ρίχνοντας κατά διαστήματα νερό στη λαδόκολλα και το τελευταίο τέταρτο αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να ροδοψηθεί και να δημιουργήσει κρούστα, γυρίζοντας το. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε. Συνοδεύεται άριστα με πατάτες ή ρύζι με λαχανικά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Φυλιώ Λαυδαριά και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.