Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Τεχνικές μαγειρικής)

Last modified date

Baking Powder

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Τεχνικές μαγειρικής)

Ένα χρήσιμο κολπάκι που μετατρέπει το κοινό αλεύρι σε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι ώστε να μην τρέχετε αν η συνταγή απαιτεί το δεύτερο ενώ στην κουζίνα σας υπάρχει μόνο το πρώτο!

Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 1 κούπα (250γρ.) κανονικό αλεύρι, 3 κουταλάκια (15γρ.) μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5γρ.) αλάτι.