Κρεατόπιτα πολύχρωμη

Κρεατόπιτα πολύχρωμη

Λαχταριστή στο μάτι και στην γεύση, αυτή η κρεατόπιτα θα κλέψει την παράσταση! Δοκιμάστε την και απολαύστε την το συντομότερο δυνατό!

Υλικά:

1 φύλλο κρούστας ή φύλλο για πίτες
1 κιλό κιμά
2 κιλά κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
250γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
Δυόσμο
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαυροσούσαμο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα. Βράζουμε για λίγα λεπτά (σε άλλη κατσαρόλα) και στη συνέχεια σουρώνουμε τα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε κατά μέρος. Μόλις μαγειρευτεί ο κιμάς μας και πιει τα υγρά του τον αναμειγνύουμε με τα λαχανικά. Σε ένα λαδωμένο μεγάλο ταψί (40άρι) στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσά τους. Ανακατεύουμε μέσα στη γέμιση και τα τυριά και την αδειάζουμε πάνω στα φύλλα. Στρώνουμε ένα ένα, λαδώνοντάς τα ελαφρά, τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε το πάνω πάνω φύλλο και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πολύχρωμη κρεατόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνουμε να σταθεί για ένα τεταρτάκι και σερβίρουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment