Ρεβιθόπιτα, της Αργυρώς

Ρεβιθόπιτα, της Αργυρώς

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο ρεβίθια (500γρ.)
200γρ. τυρί φέτα
200γρ. ανθότυρο
200γρ. κεφαλοτύρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαυροσούσαμο

Εκτέλεση:

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας βάζουμε τα ρεβίθια μας να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό (να τα σκεπάζει καλά) στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε να βράσουν. Κάνα δεκάλεπτο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, τους ρίχνουμε αλατάκι (με σύνεση μην τα κάνουμε και λύσσα). Αφού βράσουν τα βάζουμε σε ένα μπωλ και με το μπαστούνι κοπής τα κάνουμε αλοιφή, προσθέτοντας ελαιόλαδο (πάλι με σύνεση). Στην συνέχεια τους προσθέτουμε τα τυριά μας τριμμένα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και λίγο πιπεράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε κάτω τα μισά φύλλα. Ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα άλλα μισά. Χαράζουμε την επιφάνεια, την αλείφουμε με βιτάμ και την πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε την ρεβιθόπιτα στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει, και την τρώμε ζεστή ή κρύα. Είναι πεντανόστιμη. Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αργυρώ Μ. την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα