Ματιά

Τσιγγανάκια, της Λιλίκας

Τσιγγανάκια τέλεια βήμα βήμα… Τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει στο σπίτι από αυτά που αγοράζουμε από τους Φούρνους κ τα ζαχαροπλαστεία, αρκεί να έχουμε όρεξη, κέφι για δημιουργία κ έμπνευση… Δοκιμάστε την συνταγή κ θα με θυμηθείτε… Καλημέρα δεν σας είπα… Καλημέρα λοιπόν! Φεύγω για το λιοτρίβι!!!

Τσιγγανάκια, της Λιλίκας

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
Σάλτσα πιπεριάς
Αλλαντικά
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Πιπεριές
Αυγό
Σουσάμι
Ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα πακέτο σφολιάτα κ κόβουμε τα δύο φύλλα σε 12+12 τετράγωνα. Απλώνουμε σάλτσα. Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την παρασκευή είναι η σάλτσα από κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που τις βράζουμε κ τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε πάνω από τη σάλτσα δύο κομματάκια αλλαντικού, ότι μας αρέσει… Λίγο τριμμένο κασέρι, πάλι ότι μας αρέσει, δύο τρία κομμάτια πιπεριές κ τα κλείνουμε με τον τρόπο που σας δείχνω… Περνάμε με αυγό κ ρίχνουμε σουσάμι… Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν…
Συμβουλές:
Η σάλτσα πιπεριάς μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί με απλή σάλτσα ντομάτας…
Αν προσθέσουμε κ ρίγανη γίνονται ακόμα πιο νόστιμα…
Αν κάνουμε δική μας σφολιάτα, ακόμα καλύτερα…
Επίσης μπορούν να γίνουν κ ατομικά κόβοντας τη σφολιάτα στα 4…

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Σχετικά άρθρα