Ζυμαρικά με σάλτσα και τόνο

Ζυμαρικά με σάλτσα και τόνο

Μια συνταγή για ζυμαρικά που ξεφεύγει από τις κλασσικές. Απολαύστε ζυμαρικά με σάλτσα και τόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα την εντάξετε στις συνταγές που βρίσκονται συχνά στο τραπέζι σας

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά farfale (φιογκάκια)
2 κονσέρβες τόνου
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
Μαϊντανό, βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και λίγο βασιλικό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε σε αυτό και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε ντομάτα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τις κονσέρβες του τόνου στραγγισμένες καλά από το ζουμί τους, τον βασιλικό και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθώς αυτά βράζουν ετοιμάζουμε τις φαρφάλες μας βράζοντάς τες ώστε να γίνουν αλντέντε, και κατόπιν στραγγίζοντάς τες. Σερβίρουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά μας στολίζοντάς τα με τη σάλτσα τόνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment