Ματιά

Μακαρονάδα καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος, ζαμπόν και μπέικον, της Ματιάς

Η καρμπονάρα είναι μια από πιο αγαπημένες μας συνταγές για μακαρόνια. Σας την προτείνουμε!

Μακαρονάδα καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος, ζαμπόν και μπέικον, της Ματιάς

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
2 κρέμες γάλακτος μικρές
150 γρ. μπέικον
350 γρ. ζαμπόν
150 – 250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
1 αυγό
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το αυγό μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αυγό μέσα στη κρέμα. Κόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζουμε ελαφρά χωρίς λάδι. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε αμέσως μετά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, (την οποία τοποθετούμε ξανά στο μάτι, έχοντάς το όμως σβηστό) ενώ είναι ακόμη καυτά και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα αλλαντικά, τη κρέμα γάλακτος με το αυγό, το τριμμένο τυρί, ελάχιστο αλάτι ανακατεύοντάς τα, ανακινώντας με τα χέρια μας την κατσαρόλα πάνω κάτω. Η καρμπονάρα σερβίρεται ζεστή προσθέτοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζυμαρικά