Κοτόπουλο με Ουίσκυ – Πάπρικα – Μουστάρδα, της Μαριλένας

Κοτόπουλο με Ουίσκυ – Πάπρικα – Μουστάρδα, της Μαριλένας

Από τον τίτλο και μόνο της συνταγής καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.
Σε εμάς μένει μόνο να σας προτείνουμε να την φτιάξετε και να ευχαριστήσουμε πολύ
την Μαριλένα Ζάχου που μας την έστειλε

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2-3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 γιαούρτι 2%
2 σφηνάκια και 1 καπάκι ουίσκυ ή ηδύποτο όπως (Southern Comfort)
2 κ.σ μουστάρδα Mild
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Νερό

Εκτέλεση:

Πλένω τα στήθη κοτόπουλου και τα κόβω μικρά κομματάκια. Ρίχνω τα μανιτάρια σε κατσαρόλα ζεστή χωρίς νερό χωρίς λάδι, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνω με τα 2 σφηνάκια ουίσκυ. Προσθέτω περίπου 1 κ.σ. πάπρικα και το νερό ώστε να καλυφτούν τα 2/3 των κομματιών κοτόπουλου. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Βράζω σε χαμηλή φωτιά έως ότου "σωθεί" το νερό και βράσει το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ, ρίχνω τη μουστάρδα, το γιαούρτι 2%, την πάπρικα και το καπάκι του μπουκαλιού του ουίσκυ με ουίσκυ. Ανακατεύω καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και χρώματος ρόζ-παρά κίτρινο. Κατεβάζω από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνω μέσα το μείγμα και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας. Ανακινώ την κλειστή κατσαρόλα και ανοίγοντας βλέπω ότι έχω ομοιόμορφη κατανομή του μείγματος σε όλο το κοτόπουλο. Σερβίρω με ρύζι jasmine ή σκέτο.
Καλή όρεξη!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min
Χρόνος μαγειρέματος: 30 min

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαριλένα Ζάχου, και την ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment