Γίδα κοκκινιστή, της Βούλας

Last modified date

Γίδα κοκκινιστή, της Βούλας

Οι μερακλήδες κρεατοφάγοι, γνωρίζουν ότι με γίδα φτιάχνονται ιδιαιτέρως νόστιμα φαγητά. Δοκιμάστε την συνταγή της Βούλας Τσολάκου για γίδα κοκκινιστή και απολαύστε την με τηγανητές πατατούλες ή μακαρόνια με μπόλικη μυζήθρα από πάνω!

Υλικά:

Κρέας γίδα ή μοσχάρι (χοντρά κρέατα)
Ντομάτες (όσα κιλά και το κρέας)
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προσοχή το φαγητό αυτό θέλει σιγανό βράσιμο και καθόλου νερό.
Τοποθετούμε λάδι σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω από το κρέας τοποθετούμε τις τομάτες κομμένες στη μέση. Σιγοβράζουμε στο ελάχιστο αν είναι χύτρα για μία ώρα, ή σε απλή κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι αεροστεγώς με ζυμαράκι γύρω γύρω. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό περνάμε τις τομάτες από σουρωτό να βγει η ψίχα τους. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή μυζηθρωμένα μακαρόνια.
Σημ.: Η συνταγή είναι ίδια και με άλλο είδος κρέατος.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βούλα Τσολάκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Σχετικά άρθρα