Ματιά

Κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσίκι στη σούβλα

Φτιάξτε κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσικίσιο κρέας, ακολουθώντας την συνταγή αυτή! Μην ξεχάσετε μόνο να αφαιρέσετε την μαρινάδα πριν σουβλίσετε το κοντοσούβλι σας!

Κοντοσούβλι με χοιρινό και κατσίκι στη σούβλα

Υλικά:

2 1/2 κιλά χοιρινό
2 1/2 κιλά κατσίκι
Μερικές ντομάτες
Μερικές πιπεριές
Μερικά ξερά κρεμμύδια

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας μας σε τετράγωνα κομμάτια των έξι με οκτώ εκατοστών. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με την συνταγή που μπορείτε να δείτε εδώ, και σε αυτήν μαρινάρουμε το κρέας μας αφήνοντάς το στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες. Στην συνέχεια αφαιρούμε την μαρινάδα από την επιφάνεια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί.
Για το σούβλισμα θα χρησιμοποιήσουμε μια τετράγωνη σούβλα κοκορετσιού. Αφού κόψουμε τις ντομάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές κάθετα στα τέσσερα, ξεκινάμε το στήσιμο του κοντοσουβλιού. Σουβλίζουμε τα δύο είδη κρέατος εναλλάξ, βάζοντας που και που κομμάτια από τα λαχανικά μας ανάλογα με τα γούστα μας. Αν θέλουμε για περισσότερη ασφάλεια σφηνώνουμε το κοντοσούβλι μας ανάμεσα σε δύο πιρούνες (δίαινες). Ψήνουμε για περίπου δυόμισι ώρες με την πρώτη μισή ώρα να είναι η σούβλα μας πολύ κοντά στη φωτιά. Προς το τέλος του ψησίματος αραιώνουμε μεταξύ τους λίγο τα κομμάτια του κρέατος για να ψηθεί καλύτερα και να πάρουν και το απαραίτητο χρώμα στο εσωτερικό τους.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;