Ματιά

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Μια απλή συνταγή με απίστευτο άρωμα και γεύση που περιλαμβάνει: στήθος κοτόπουλου, τυλιγμένο σε σάλτσα πέστο, σκεπασμένο με ζουμερές ντοματούλες και πασπαλισμένο με γλυκό τυρί. Όλο αυτό μπαίνει στο φούρνο για 45 λεπτά και… έχετε έτοιμο φαγάκι που θα αρέσει σε όλους!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Υλικά:

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (φιλέτο)
1 κούπα σάλτσα πέστο
3-4 ντομάτες
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή γκούντα ή μείγμα διαφόρων τυριών
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε στη μέση τα στήθη του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε πάνω στο ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα πέστο. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικά καλοψημένο κοτόπουλο που διατηρεί όλους του τους χυμούς! Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα