Ματιά

Μηλόπιτα με σφολιάτα

Οικονομική, γρήγορη, νηστίσιμη και γευστική μηλόπιτα. Όποτε και να την φτιάξετε θα σας γλυτώσει κόπο, χρόνο και ευρώ!

Γράφει: Matia Gr
Μηλόπιτα με σφολιάτα
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
4-5 μεγάλα μήλα
Λίγες σταφίδες
Λίγη ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τον πυρήνα και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, λίγες σταφίδες, κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Μοιράζουμε ισόπαχα το μισό μείγμα μήλων και κλείνουμε την σφολιάτα έτσι ώστε να γίνει στενόμακρη, βάζοντας λίγο νερό στα μέρη που ενώνεται η σφολιάτα ώστε να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε το πάνω μέρος της σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα