Ματιά

Ξιφίας με αρώματα καλοκαιριού, της Παρασκευής

Ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο ξιφία με αρώματα καλοκαιριού, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η μαμά Παρασκευή. Θα γλύφετε τα δάκτυλά σας.

Γράφει: Matia Gr
Ξιφίας με αρώματα καλοκαιριού, της Παρασκευής

Ξιφίας με αρώματα καλοκαιριού

Υλικά:

1 κιλό φρέσκο ξιφία
5 πικάντικες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το σκορδάκι κομμένο και τις πιπεριές μας ροδέλες. Μόλις χρυσίσουν, σε πέντε λεπτά περίπου, βάζουμε επάνω τις φετούλες του ξιφία και τις ντοματούλες μας κομμένες σαν κονκασέ. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας για δέκα λεπτά. Εν συνεχεία τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και σε πέντε με επτά λεπτά είναι έτοιμο. Ρίχνουμε τότε το αλατάκι, την ρίγανη και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα