Ματιά

Ομελέτα φούρνου με πατάτα και κρεμμύδι

Με την συνταγή αυτή θα απολαύσετε μια ξεχωριστή ομελετάρα με τα σεα της και τα μεα της, χωρίς κόπο και σε ελάχιστο χρόνο. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Ομελέτα φούρνου με πατάτα και κρεμμύδι
Υλικά:

8-10 αυγά
4-5 πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
Λίγη κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά, ψήνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε σχετικά λεπτά φετάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια αλατίζοντάς τα ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με λίγο πιπέρι και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε τις πατάτες μας με το τυρί, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, στρώνουμε τις πατάτες μας ομοιόμορφα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε για λίγα λεπτά της ώρας στον φούρνο μέχρι να γίνουν τα αυγά και να πάρει χρώμα η ομελέτα μας. Την αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά και στη συνέχεια την σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα