Ματιά

Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Μια νόστιμη Πασχαλινή πατατοσαλάτα με όλα τα χρώματα και τη δροσιά της άνοιξης θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι και θα ικανοποιήσει όσους την δοκιμάσουν. Δοκιμάστε την κι εσείς!

Γράφει: Matia Gr
Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Υλικά:

4 πατάτες
1/2 σαλάτα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης (από το βάζο)
6 ντοματάκια μικρά
Λίγες ελιές Καλαμών
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 πασχαλινά αυγά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου ή τις ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φετούλες το κρεμμύδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τη σαλάτα. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά Φλωρίνης, και κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα ντοματάκια μας. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού να δέσει. Όταν βράσουν οι πατάτες μας (δοκιμάζουμε τρυπώντας τις με ένα πιρούνι) τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (πρέπει να είναι ζεστές). Σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα στρώνουμε τη σαλάτα και πάνω της τοποθετούμε τις πατάτες. Ραντίζουμε με τα 3/4 από το λαδολέμονο. Τοποθετούμε και τα άλλα λαχανικά και τις ελιές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και δύο τρία πασχαλινά αυγά καθαρισμένα και κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα. Η Πασχαλινή μας πατατοσαλάτα είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τόσο την γεύση μας όσο και την όρασή μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα