Ματιά

Χιονισμένα ακαταμάχητα κουλουράκια

Κυριολεκτικά ακαταμάχητα. Θα το διαπιστώσετε μόλις τα φτιάξετε. Εξαφανίζονται σε χρόνο dt.

Γράφει: Matia Gr
Χιονισμένα ακαταμάχητα κουλουράκια
Υλικά:

2 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 2/3 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα τυρί κότατζ (cottage cheese)
1/2 κούπα κακάο
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το τυρί κότατζ, το αλάτι, και τις βανίλιες. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ μαζί. Κατόπιν λίγο λίγο τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ή όλη τη νύχτα).
Φτιάχνουμε μικρά μικρά μπαλάκια από τη ζύμη μας και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη. Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για δέκα περίπου λεπτά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα και τα φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα (αν περισσέψουν!).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα