Ματιά

Μελωμένος σολομός

Ένας σολομός… σκέτος μέλι! Η γεύση του θα σας ενθουσιάσει! Δοκιμάστε τον!

Γράφει: Matia Gr
Μελωμένος σολομός
Υλικά:

4 φιλέτα σολομού
4 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές σόγια σος
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 λεμόνι κομμένο σε φετούλες
Λίγο μπούκοβο
Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα σολομού. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το μέλι με τη σόγια σος, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο. Σε μια ευρύχωρη σωτέζα ή τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι μας απλώνουμε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 6 περίπου λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη τους πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα του μελιού και τις μισές φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα