
10 αγκινάρες
Αλεύρι
2 λεμόνια
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε με το χυμό του ενός λεμονιού και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν (τον χυμό του άλλου λεμονιού τον έχουμε χρησιμοποιήσει όταν τις καθαρίζουμε, δείτε την τεχνική εδώ). Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι και μετά τις αλευρώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα κι απ’ τις δυο πλευρές τους τις βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει πάνω του χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με σάλτσα σκόρδου.