Ατομικά ομελετάκια με ζαμπόν και τυρί .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ατομικά ομελετάκια με ζαμπόν και τυρί

Μια υπέροχη συνταγή για ιδιαίτερα πρωινά με φίλους ή την οικογένεια. Ατομικά ομελετάκια με ζαμπόν και τυρί που σερβίρονται άψογα και τρώγονται απολαυστικά!

Γράφει: Matia Gr
Ατομικά ομελετάκια με ζαμπόν και τυρί

Ατομικά ομελετάκια με ζαμπόν και τυρί

Υλικά (8 κομμάτια):

8 φέτες ζαμπόν
8 αυγά
1 1/2 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές γάλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν έτσι ώστε να δημιουργηθεί στεφάνι γύρω από τα φορμάκια για μάφφιν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το γάλα και χτυπάμε ξανά. Κρατώντας προσεκτικά το ζαμπόν ρίχνουμε το μείγμα του αυγού να μοιραστεί στα 8 φορμάκια για μάφφινς. Μοιράζουμε εξ ίσου και το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν οι ομελέτες μας. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε τα ατομικά ομελετάκια μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.