Βασική ζύμη για μαλακά κριτσίνια .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βασική ζύμη για μαλακά κριτσίνια

Μια βασική ζύμη για μαλακά κριτσίνια που μπορείτε να την προσαρμόσετε εύκολα στα δικά σας γούστα. Το σίγουρο είναι πως τόσο τα παιδιά, όσο και οι ηλικιωμένοι θα τα λατρέψουν, επειδή είναι νόστιμα και μαλακά!

Γράφει: Matia Gr
Βασική ζύμη για μαλακά κριτσίνια
Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για ψωμί
2 1/2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Διαλύουμε σε μία κούπα χλιαρό νερό τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση του και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε παντού τη μαγιά και το αλάτι και τέλος προσθέτουμε και το νερό με τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε. Ανοίγουμε ένα φύλλο με τη ζύμη μας και κόβουμε στενόμακρες λωρίδες. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις απλώνουμε πάνω του αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε να φουσκώσουν τουλάχιστον για μισή ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Προαιρετικά, αν δεν χρειαζόμαστε τη ζύμη για να γίνουν σκέτα, μπορούμε πριν τα ψήσουμε να αλείψουμε πάνω τους βούτυρο, ή να τα πασπαλίσουμε με παρμεζάνα ή σκόρδο, ή αλάτι, παπαρουνόσπορο, σουσάμι, μαυροσούσαμο ή τριμμένα κίτρινα τυριά, ελιές κτλ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.