Γιουβέτσι, του Παναγιώτη .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Γιουβέτσι, του Παναγιώτη

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γιουβέτσι με την συνταγή που μας έστειλε ο Παναγιώτης Κάμτσης και καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Γιουβέτσι, του Παναγιώτη
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας πάστα τομάτας
1 κύβο βοδινού
Αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι του καφέ κρασί λευκό ξηρό
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 πακέτο κριθαράκι ψιλό ή μέτριο
2 λίτρα νερό

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές σούπας λάδι και βάζουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Το αφήνουμε να βράσει με 1 λίτρο νερό, την πάστα, τον κύβο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Αφού μαλακώσει το κρέας, το απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα ωμό να ανακατευτεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη ή έναν κύβο βοδινού και το υπόλοιπο νερό και μαγειρεύουμε σε μέτριο φούρνο (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί) μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αφού γίνει το φαγητό βγάζουμε από το ταψί το αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να ροδοψηθεί για 5 λεπτά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Παναγιώτης Κάμτσης και τον ευχαριστούμε πολύ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.