Γρήγορη και ελαφριά κις μανιταριών .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Γρήγορη και ελαφριά κις μανιταριών

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να ετοιμάσετε μια θαυμάσια και ελαφριά κις μανιταριών. Απλά θα περιμένετε λίγο μέχρι να ψηθεί…

Γράφει: Matia Gr
Γρήγορη και ελαφριά κις μανιταριών
Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
3 αυγά
200ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
100γρ. τριμμένο κίτρινο σκληρό τυρί
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταρτιέρα με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε το πάνω της με τη μουστάρδα. Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τα μανιτάρια από το υγρό της κονσέρβας και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι για περίπου ένα δεκάλεπτο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να χλιάνουν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Πάνω στο φύλλο σφολιάτας απλώνουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια. Τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου και πριν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.