Θαλασσινή πανδαισία στην κατσαρόλα, της Ελένης .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Θαλασσινή πανδαισία στην κατσαρόλα, της Ελένης

Ο τίτλος τα λέει όλα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Ελένης Μαργελλου και θα κάνετε όλους στο τραπέζι να παραμιλούν από την νοστιμιά του φαγητού αυτού.

Γράφει: Matia Gr
Θαλασσινή πανδαισία στην κατσαρόλα, της Ελένης
Υλικά:

1/2 κιλό καλαμαράκια
1/2 κιλό σουπιές πολύ μικρές
1/2 κιλό γαλέος σε κύβους
1/2 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι ξερό
1 χούφτα μαϊντανός
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 ποτήρι ζωμός λαχανικών
1-2 λεμόνια
Λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ταμπάσκο

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και αχνίζουμε ταυτόχρονα τα θαλασσινά μας εκτός τις γαρίδες που αφήνουμε στο τέλος να μην ψηθούν πολύ και σκληρύνουν.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το λεμόνι. Αφού μαλακώσουν μετά από 45 λεπτά περίπου τελειώνουμε με τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμα.
Συνοδεύστε με σπανάκι στον ατμό, με ρύζι ή πατάτες βραστές σαλάτα με πιπεριές, κρεμμυδάκι, ντομάτα, μαϊντανό, λάδι, λεμόνι.
Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.